Home

Achtergrond 202 x bekeken

Britse voorraad aardappelen 11,3 procent kleiner

De Britse aardappelvoorraad lag eind april op 1.149 miljoen ton.

Dat is 11,3 procent minder dan een jaar geleden en het laagste niveau in vier jaar. Dat blijkt uit de laatste schattingen van het Britse productschap voor aardappelen Potato Council. Het verbruik van consumptie-aardappelen lag in de periode juli 2007 tot eind april dit jaar op 3.235 miljoen ton. Dit is 7,6 procent lager dan in de voorafgaande periode.

Volgens het aardappelschap is de daling in het gebruik ’een robuuste trend van de laatste jaren’. Omdat de winkelverkopen op hetzelfde niveau blijven, valt aan te nemen dat meer aardappelproducten worden ingevoerd of dat de verwerkende industrie efficiënter met de aardappelen omgaat en er daardoor minder nodig heeft, vermoedt de Potato Council.

De Britse aardappelorganisatie meldt verder dat de aanvoer van nieuwe aardappelen op een veel lager niveau ligt dan rond dezelfde tijd in 2007. Verwacht wordt dat op zijn vroegst eind deze maand van noemenswaardige aanvoer sprake zal zijn. Dat betekent dat de prijzen op een hoog niveau liggen, terwijl verpakkers ook meer aardappelen uit Frankrijk invoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.