Home

Achtergrond 173 x bekeken

Britse minister: zet streep door EU-landbouwbeleid

De Britse boerenbond NFU is verontwaardigd over de brief van minister van financien Alistair Darling waarin hij pleit voor het afschaffen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

"We hebben altijd gehoord dat de Britse regering zou onderhandelen over een constructieve evolutie van het beleid, maar deze brief dringt aan op het opheffen ervan."

Darling schreef een brief aan zijn EU-collega’s aan de vooravond van het debat over de health check. "De brief is slecht getimed en tactisch ongerijmd," stelt NFU-voorzitter Peter Kendall. Hij noemt het ook onbegrijpelijk dat Darling in het kader van de WTO pleit voor het afschaffen van heffingen.

Frankrijk en Ierland zijn ook bezorgd over de WTO, "Wij hebben gelijkluidende zorgen over de huidige WTO-voorstellen," aldus de Ierse landbouwminister Brendan Smith. Hij vindt ook dat het EU-landbouwbeleid niet mag worden ondermijnd door een slechte hervorming of een onevenwichtig WTO-akkoord.

Lees ook Britse minister wil van EU-landbouwbeleid af

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.