Home

Achtergrond 163 x bekeken

Britse centrale bank houdt rente gelijk

De rente in Groot-Brittannië blijft staan op 5 procent. Dat maakte de Britse centrale bank vandaag bekend na een rentevergadering.

Het besluit de rente niet te wijzigen is conform de verwachtingen van analisten. In april verlaagde de Bank of England de rente in Groot-Brittannië nog met een kwart procentpunt om de Britse economie op stoom te houden. Analisten gaan er nu vanuit dat in juni de rente met opnieuw een kwart procentpunt omlaag gaat.

De Britse economie heeft vooral last van de afzwakkende huizenmarkt. De huizenprijzen gingen vorige maand voor het eerst in twaalf jaar omlaag op jaarbasis. Ook de dienstensector en industrie liggen onder druk. De inflatie bedroeg in maart 2,5 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.