Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Brandveiligheid justitiële inrichtingen kan beter'

De brandveiligheid in justitiële inrichtingen is verbeterd, maar nog onvoldoende.

Bij drie van de 25 onderzochte gebouwen werd een brandgevaarlijke situatie geconstateerd.

Dat schrijven staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) en minister Ella Vogelaar (Wonen) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Ze vinden dat er meer aandacht moet worden besteed aan de alertheid van medewerkers.

Vorig najaar onderzochten vier rijksinspecties de brandveiligheid in 25 justitiële inrichtingen. Ze keken onder meer naar bedrijfshulpverlening, bouwkundige veiligheid en brandveilig gebruik. Geen van de instellingen voldeed aan alle gestelde eisen.

De bewindslieden wijzen erop dat het onderzoek plaatsvond in een periode dat het invoeren van maatregelen nog in volle gang was. De studies zijn het gevolg van de brand in het cellencomplex bij Schiphol in 2005. De inspecties hebben er vertrouwen in dat door alle aangekondigde acties het veiligheidsniveau op termijn op papier voldoende is. De bewindslieden willen daarom dat het veiligheidsbewustzijn onder de medewerkers wordt versterkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.