Home

Achtergrond 151 x bekeken

'Betere bescherming voor Dinarische Boog'

Zes landen hebben vandaag tijdens de VN-top over biodiversiteit in Bonn afgesproken om bij hun natuurbeheer voortaan ook een beetje over de landsgrens heen te kijken.

Albanië, Bosnië, Kroatië, Montenegro, Servië en Slovenië slaan de handen ineen bij betere bescherming van de zogeheten Dinarische Boog. De regio krijgt er dertien natuurgebieden bij terwijl ook nog eens negen natuurgebieden worden uitgebreid. Het gebied staat bekend om de onaangetaste bossen waar beren, wolven, goudjakhalzen en lynxen voorkomen.

Slovenië, Bosnië, Montenegro en Albanië gaan beduidend meer natuuroppervlakte beheren, Kroatië maakt meer werk van vijf waterrijke zones in het gebied, terwijl Montenegro er verscheidene nieuwe waterrijke gebieden bij neemt.
Het Wereld Natuur Fonds (WWF) is blij met de plannen. "Deze regio vult een cruciale leemte in bestaande beschermde gebieden tussen Frankrijk en Griekenland. Bedreigde soorten kunnen er beschutting vinden. De samenwerking tussen deze zes landen is grote winst voor het behoud van planten en dieren in dit deel van Europa'', aldus Paolo Lombardi, WWF-directeur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.