Home

Achtergrond 156 x bekeken

Beren scharrelen rond in centrum Roemeense stad

Beren lijken de Roemeense stad Brasov te hebben ontdekt. In een tijdsbestek van een paar dagen is in Brasov door inwoners tot twee keer toe alarm geslagen omdat ze een beer ontdekten in de stad, zo meldden Roemeense media vandaag.

Vorige week veroorzaakte een berin grote opschudding toen ze werd ontdekt terwijl ze over het dak van een woning klauterde. De berin kon worden gevangen en is overgebracht naar een reservaat in Roemenië. Maar afgelopen donderdag moest de Roemeense politie in het holst van de nacht opnieuw uitrukken omdat er een beer door een van de winkelstraten banjerde. Ook deze is gevangen en naar het reservaat gebracht.

Brasov is een middelgrote stad in het hart van het berggebied de Karpaten, waar wolven en beren voorkomen. Roemenië herbergt de helft van alle Europese bruine beren. Ze leven doorgaans teruggetrokken en zijn voor mensen niet ongevaarlijk. In het verleden kwam het al veel voor dat ze op het platteland dorpen introkken of campings 'aandeden' om vooral afvalbakken te doorzoeken. Keukenafval lijkt ook in Brasov de lekkernij waar ze op af komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.