Home

Achtergrond 174 x bekeken

Avebe zoekt plek voor tweede Solanicfabriek

Zetmeelcoöperatie Avebe is op zoek naar een locatie om een tweede Solanicfabriek te bouwen.

Avebe's dochteronderneming Solanic heeft voor het eerste seizoen gedraaid en de vraag naar plantaardige eiwitten is volgens Avebe zo groot dat uitbreiding gewenst is. In de zomer worden keuzes gemaakt omtrent deze nieuwe plek, zegt de financieel directeur Ed Kraaijenzank. Hij verwacht dat de fabriek in elk geval in Nederland wordt gebouwd. "Het formaat van die fabriek hangt af van de vraag in de markt en van het aanbod van aardappelen. Waarschijnlijk wordt de fabriek wel groter dan de bestaande."

Kraaijenzank benadrukt dat het belangrijk is om het proces stap voor stap te doorstaan. "Ik ben een realist. Het belangrijkste is om de productie stabiel te krijgen. Dat is gelukt. Dan moet je het op een goede manier naar de klant brengen. Daar zijn we nu mee bezig."

Of registreer je om te kunnen reageren.