Home

Achtergrond 219 x bekeken

'Atlanta houdt relatie met telers intact'

De Duitse marktleider in de groentehandel Atlanta houdt ook na de overname door het Belgische Univeg vast aan de contacten met producenten.

Dat meldt Atlanta-topman Peter Jung in het vakblad Fruchthandel. "et hen bestaat een vertrouwensvolle relatie. Daarom is er geen reden om te wisselen."

Voor de Nederlandse handel is de uitspraak belangrijk. Zowel Atlanta als Univegonderneming Bocchi heeft op de Duitse markt een grote positie bij supermarkten. Beide partijen hebben Nederlandse leveranciers. De vrees bestaat dat deze groentestromen worden samengevoegd en ingedikt.

Dat zou betekenen dat leveranciers afvallen. Jung zegt niet dat de relaties ook op lange termijn overeind zullen blijven. De Atlanta-topman verwacht dat afnemers niets zullen merken van de overname. Wel kijkt Atlanta met Univeg naar het aantal vestigingen van Atlanta. Mogelijk worden vestigingen afgestoten of gemoderniseerd, laat Jung doorschemeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.