Home

Achtergrond 212 x bekeken

Alles-in-eenkas voor Almere

Wageningen UR is bezig met een ontwerp voor stadslandbouw in een woonwijk in Almere.

Een van de concepten wil glastuinbouw in een multifunctioneel 'kasgebouw' plaatsen, aldus Syscope, het innovatieblad van Wageningen UR.

In het gebouw, dat ongeveer vijf hectare groot zal worden, komt een basisschool, een restaurant en een drie hectare groot glastuinbouwbedrijf. Dit bedrijf moet de wijk waar het in staat voorzien van energielevering, zorgplaatsen, educatie en recreatie.

Het onderzoek van Wageningen UR heeft in algemene lijnen bekeken wat de omvang van de voorzieningen voor de wijk kan hebben. Omdat het gebouw een maatschappelijke functie in de wijk zou krijgen, gaat ook veel aandacht naar de vormgeving van het gebouw. De ontwerpen voor het gebouw en de bedrijfsconcepten worden in juni aan de betrokken partijen gepresenteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.