Home

Achtergrond 203 x bekeken

Albino's leven niet zeker in Kenia en Tanzania

De Keniase politie heeft dinsdag de resten van een verminkte albino gevonden. De organen waren verwijderd uit het lichaam van de vrouw.

Haar tong, borsten en genitaliën waren afgehakt en haar ogen uitgestoken, aldus politie in het West-Keniase district Borabu.
Agenten vrezen voor een rituele moord. Eerder werden resten van een andere albinovrouw uit dezelfde regio gevonden in buurland Tanzania.


Een Tanzaniaanse albinogroep liet onlangs weten dat ze het doelwit vormt van medicijnmannen, na een serie moorden. Daarop gaf de Tanzaniaanse president Jakaya Kikwete opdracht alle albino's in het land te registreren omwille van hun veiligheid. Het staatshoofd instrueerde de politie ook harder op te treden tegen medicijnmannen die betrokken waren bij moorden.

In 2007 deed de politie verslag van enkele opgegraven kinderlijkjes.Medicijnmannen groeven de net begraven lichaampjes op om hun organen te verwijderen, in veel gevallen de genitaliën. Deze werden gebruikt om toverdrankjes mee te maken voor rituelen.
Vorige week pakte de Keniase politie in hetzelfde gebied negentien mensen op die worden verdacht van het levend in brand steken van elf personen. De daders van de moorden betichtten hun slachtoffers van hekserij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.