Home

Achtergrond 247 x bekeken

Alanheri beëindigt handelsactiviteiten

Alanheri beëindigt de handelsactiviteiten.

Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt. Als reden wordt genoemd dat het bedrijfsonderdeel Alanheri Producten de afgelopen jaren verliezen heeft geleden, waardoor een negatief eigen vermogen is ontstaan. Ook ziet ze haar omzet teruglopen. Bovendien is de vennootschap geconfronteerd met een grote betalingsachterstand van Umgeni, waardoor de liquiditeitspositie verslechterde. Onderhandelingen over een betalingsregeling zijn mislukt, waardoor Alanheri het faillissement van Umgeni aan moet vragen. Een en ander houdt in dat de vennootschap zelf geheel of deels moet opdraaien voor de uitstaande vorderingen op Umgeni tot een totaalbedrag van 1.1 miljoen euro.

Hierdoor heeft de huisbankier van Alanheri het krediet per 30 juni 2008 opgezegd. Pogingen om alternatieve financiering te verkrijgen of het bedrijfsonderdeel elders onder te brengen, zijn niet succesvol geweest.

Voor de werknemers van Alanheri (Produkten) B.V. zal ontslag worden aangevraagd bij het CWI.

De bedrijfsactiviteiten in de kleindiervoeders onder de vlag van Witte Molen/Allesterin worden niet geraakt door de ontwikkelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.