Home

Achtergrond 198 x bekeken 3 reacties

Acties melkveehouders verspreiden zich als een olievlek over Europa

De acties van melkveehouders tegen de lage melkprijzen verspreiden zich al een olievlek over Europa.

Duitse melkveehouders van de Duitse melkveehoudersvereniging DDM protesteerden vorige week al om een hogere meklkprijs te krijgen. De Nederlandse melkveehouders, die lid zijn van de Dutch Dairymen Board, sloten zich daar afgelopen dinsdag bij aan met een protestbijeenkomst bij Friesland Foods in Nijkerk.

De acties van melkveehouders tegen de lage melkprijzen blijven niet beperkt tot Duitsland en Nederland. De overkoepelende Europese melkveehoudersorganisatie European Milk Board heeft melkveehouders in alle Europese landen opgeroepen om mee te doen aan de acties. Melkveehouders in Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Spanje en Italië hebben al toegezegd dat zij mee zullen doen.

Lees ook DDB voert morgen acties bij DOC Kaas

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Red Dear

  Campina stopt liever (20)miljoenen in Valess.... een anti-product....
  Dus de boeren betalen bij Campina hun eigen ondergang...

 • no-profile-image

  onderneem-STER

  Oh wat erg! Straks worden de produkten in de supermarkt duurder en dan kunnen we met z'n allen nog maar 2 of nog erger nog maar 1 keer per jaar op vakantie!!!! HELLUP!!!
  (Hier in Frankrijk zijn de produkten veel duurder. 1 litertje halfvolle melk +/- € 0,90; lang(-lekker) houdbare melk dan hè, verse dagmelk is hier niet gangbaar die is nog duurder. Groenten en fruit zijn duurder, zuivel en kaas zijn duurder, vlees is duurder, brood is duurder.)
  Hmm, misschien is voedsel WÈL een luxe, iets waardevols waar dus best een redelijke prijs voor betaald mag worden aan de producent ervan. De producent, de boer dus, die ervoor zorgt dat u allemaal, alle dagen, eten op uw bordje krijgt. Zelfs de vegetariers en veganisten, die zijn ook de boer nodig om voor hen hun groenten, fruit en granen te verbouwen.

 • no-profile-image

  BDM lid

  Gaan julie ook naar campina? Ik heb gehoord dat hier bijna geen of zelfs helemaal geen campina leden meedoen! Ik heb zelfs gehoord dat er campina leden met een riek achter BDM leden aangezeten hebben! Hier gaat algemeen de geruchten rond dat campina bijna failiet is en dat ze daarom zo'n slechte melkprijs hebben (denk zelfs de slechtste) hoe denken julie daar over? Verder kan ik melden dat er in de plus in ons dorp geen verse melk meer was! Wanneer ze die aanleveren weet ik niet kan zijn dat ze nog kunnen leveren en dat dit alleen komt door hamster gedrag! Hier zijn streken dat bijna iedereen mee doet ons dorp zelfs allemaal, ook zijn er streken waar er iets minder meedoen. Dus hier gaat er veel meer de put in als in mijn vroeger thuis land geproduceerd kan worden. Iedereen die ik spreek heeft het erover, het komt iedere keer op het journaal. Deze weken gaan de geschiedenis in dit staat nu al vast! Ik ben er trots op dat ik als jonge melkveehouder kan zeggen dat ik er bij was en dat ik meegedaan heb. Ik heb het hele proces in twee landen gevolgd en heel veel er over gelezen. Het is mij duidelijk dat er teveel mensen baat bij hebben dat de melkprijs laag blijft. Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Dat er wat gaat bewegen is zeker!

Of registreer je om te kunnen reageren.