Home

Achtergrond 161 x bekeken

Aardbeving zaait paniek in Bogota

Een aardbeving van 5,5 op de schaal van Richter heeft gisteren zeker drie mensen het leven gekost en veel paniek gezaaid in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Inwoners renden verschrikt de straat op en sommige gebouwen in de miljoenenstad raakten beschadigd, aldus reddingswerkers. De drie doden vielen toen rotsen van een berghelling schoven en op hun auto vielen.

Ook president Alvaro Uribe werd tijdens een bijeenkomst in het zuidwesten van het land door de aardbeving verrast. Het epicentrum van de beving lag ruim 50 kilometer ten zuidoosten van Bogota op tien kilometer diepte.

Colombia ligt in een gebied waar zich geregeld aardbevingen voordoen. Tijdens een sterke schok in 1999 kwamen bijna 1200 mensen om.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.