Home

Achtergrond 189 x bekeken

Aantal besmettingen Q-koorts opgelopen tot zeven

Bij drie medewerkers en cliënten van GGz Nijmegen is vandaag de Q-koorts vastgesteld.

De ziektegevallen komen boven op de vier besmettingen die de GGD Nijmegen gisteren al meldde. In alle zeven gevallen gaat het om medewerkers en cliënten van de psychiatrische instelling Nijmeegse Baan. Vermoedelijk zijn schapen die op het terrein hebben gestaan, de oorzaak van de besmetting. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) verwacht hierover eind mei uitsluitsel te kunnen geven. Q-koorts is met antibiotica goed te behandelen, aldus de GGD.

Vlak voor het weekeinde kwam vanuit ziekenhuizen in Nijmegen bij de GGD Regio Nijmegen de melding binnen dat er personen met Q-koortsverschijnselen waren opgenomen. De ziekte wordt onder meer overgebracht door runderen, geiten en schapen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.