Home

Achtergrond 147 x bekeken

2,5 miljoen voor vrouwenrechten in Afghanistan

Nederland trekt ongeveer 2,5 miljoen euro uit voor de verbetering van vrouwenrechten in Afghanistan.

Dat heeft minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vandaag in de Afghaanse hoofdstad Kabul bekendgemaakt. De vrouwenorganisatie UNIFEM van de Verenigde Naties krijgt 1 miljoen euro voor projecten om het geweld tegen vrouwen tegen te gaan, onder meer met voorlichting op ministeries, maar ook door contacten op te bouwen met mullah's.

De rest van het geld voor vrouwenrechten gaat naar de Asia Foundation die in het hele land actief is met de verbetering van de toegang tot recht voor vrouwen.

Daarnaast geeft Nederland ongeveer 1,5 miljoen euro aan het International Center for Transitional Justice dat zich bezig houdt met het verzoeningsprogramma en het rechtsproces voor de mensen die zich in het verleden schuldig hebben gemaakt aan ernstige misdaden.

Hoewel er weerstand is van parlementariërs die zelf tijdens de oorlogen tussen 1979 en 2001 geen schone handen hebben gehouden, vindt Nederland het belangrijk om dit project te blijven steunen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.