Home

Achtergrond 171 x bekeken

Zuid-Holland bekijkt gebieden glastuinbouw opnieuw

De provincie Zuid-Holland gaat opnieuw bekijken of uitbreiding van de glastuinbouw mogelijk is in Pijnacker, Lansingerland, Roelofarendsveen, Valkenburg (Zijlhoek-De Woerd) en in de Aar- en Amstelzone.

Dat staat in het actieprogramma Greenports dat de provincie gisteren naar buiten bracht. Het besluit van de provincie is opmerkelijk omdat eerder was bepaald dat glastuinders in bovengenoemde gebieden moesten wijken voor woningen en groen. Door de jarenlang onduidelijke toekomstverwachting van de gebieden hebben de betrokken telers niet meer geïnvesteerd in uitbreiding.

Zuid-Holland trekt daarnaast zes miljoen euro uit voor een versnelde sanering van 200 hectare verspreid glas. De gemeenten zouden, volgens de provincie, projectleiders moeten aanstellen om deze sanering binnen drie jaar te kunnen uitvoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.