Home

Achtergrond 141 x bekeken

Woensdag geen post in Den Haag

De postbodes in Den Haag staken morgen.

Zij bezorgen geen post en ook de brievenbussen in de stad worden niet geleegd. Voor rouwpost en medische post wordt een uitzondering gemaakt, zo heeft vakbond Abvakabo laten weten. De nachtploeg van 250 man op het sorteercentrum in Den Haag legt om middernacht als eerste het werk neer.
Het TNT-personeel in Den Haag bijt hiermee het spits af van een estafetteactie om meer loon. Die mondt uit in een landelijke stakingsdag op dinsdag 27 mei.

De cao-onderhandelingen tussen de bonden en postbedrijf TNT liepen eerder deze maand vast. De bonden eisen 3,5 procent meer loon per 1 april 2008. TNT biedt 1,5 procent per april en nog eens 1,5 procent per januari 2009. Ook wil het bedrijf nu al afspraken maken over een toekomstige versobering van de arbeidsvoorwaarden. Dat is volgens TNT nodig om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.
De volgende actiedag is vrijdag. Dan staken de postbodes in Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.