Home

Achtergrond 192 x bekeken

Wilders dreigt premier met opzeggen vertrouwen

PVV-leider Geert Wilders eist dat premier Jan Peter Balkenende excuses aanbiedt voor alles wat hij voor publicatie over de film Fitna heeft gezegd.

Doet de premier dat niet dan overweegt Wilders een motie van wantrouwen tegen hem in te dienen. Wilders heeft dat vandaag gezegd tijdens het Tweede Kamerdebat over Fitna.

Wilders neemt het Balkenende "zeer kwalijk'' dat hij, voor hij de inhoud van de film kende, termen als crisis en aanslagen heeft gebruikt. Hij heeft daarmee ,,megafoondiplomatie'' bedreven. "Dat was buitenproportioneel en bijna een selffulfilling prophecy'', aldus de PVV-leider.

Wilders herhaalde in het debat dat de islam in zijn ogen een bedreiging vormt voor de Nederlandse identiteit en dat daarom maatregelen als het verbieden van de Koran en het sluiten van de grenzen voor moslims nodig zijn. "Genoeg is genoeg.''

Volgens Wilders is de Koran nu al in strijd met de Nederlandse wet. Toch wil hij niet naar de rechter stappen om het voor moslims heilige boek te laten verbieden. Wilders wil als parlementariër met parlementaire middelen vechten om zijn doel te bereiken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.