Home

Achtergrond 496 x bekeken 5 reacties

Weer rechtzaak over boerengolf

De kortgedingrechter in Den Haag buigt zich dinsdag over het gebruik van het woord Boerengolf als merknaam.

Bedenker Peter Weenink van de gelijknamige kaasboerderij in Lievelde heeft Eibergenaar Ton Grooters gedaagd wegens het onrechtmatige gebruik van de term Boerengolf. Hij heeft de term geregistreerd en brengt het spel via franchise uit bij andere agrarische ondernemers. Grooters brengt het materiaal via internet aan de man.

Grooters meent dat de term vrij te gebruiken is. Mocht hij in het ongelijk worden gesteld, dan wil hij met andere ondernemers die het spel aanbieden zonder contract met Weenink, de sport onder een andere noemer lanceren. Grooters probeert die boeren in dat geval te winnen voor een gezamenlijke benaming.

De franchise van Weenink brengt met zich mee dat iedere boer die boerengolf wil aanbieden, hem een vergoeding moet betalen. Volgens Grooters komt dat neer op 400 tot 1000 euro per jaar, plus de aanschaf van materialen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ton Grooters

  De datum is verkeerd. Bij deze dan ook maar even alle gegevens, zodat u eventueel nog kunt komen. Zorg wel dat u 1 uur van te voren er bent. Er is scherpe controle aan de poort en er komen vele mensen, ook voor andere zaken natuurlijk.
  Dinsdag 15 April 2008 om 14.00 uur te Den Haag
  Adres:
  Paleis van Justitie
  Prins Clauslaan 60
  2595 AJ te Den Haag

 • no-profile-image

  Martijn

  Dat is niet helemaal correct. Boerengolf is wel degelijk een geregistreerd merk. Waar de rechtzaak over gaat is of deze registratie wel had gemogen.

 • no-profile-image

  vandamme

  het woord boerengolf is NIET beschermd, ieder kan het vrij gebruiken, het is gemeen goed net zoals een " solex", dat is een brommerke van vroeger...

 • no-profile-image

  boerin

  Ik vind het ook vreemd als de naam boerengolf niet door iedereen gebruikt mag worden.
  Voetbal mag ook door iedereen worden gebruikt. Dan zal dat ook niet meer mogen of je moet er iemand voor betalen, en wie zal dat dan moeten zijn.

 • no-profile-image

  Eline

  Peter Weenink heeft zijn gelijk gekregen. Boerengolf is wel degenlijk een merknaam. Groters moet stoppen met het gebruiken hiervan.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.