Home

Achtergrond 161 x bekeken

Vrouwen leven 'groener' dan mannen

Vrouwen denken en leven 'groener' dan mannen. Dat blijkt uit een opiniepeiling over duurzaamheid waar de regionale kranten van Wegener Nieuwsmedia vandaag over berichten.

Vrouwen laten de auto vaker staan, douchen naar eigen zeggen korter dan mannen en draaien de kraan eerder dicht tijdens het tandenpoetsen. Ook blijken vrouwen eerder dan mannen een trui als ze het koud hebben in huis, laten ze apparaten en lampen minder vaak 'stand by' staan en scheiden ze vaker en beter afval dan mannen.

Van de vrouwen vindt bijna 59 procent dat de politiek te weinig doet op het gebied van milieu. Slechts 45 procent van de mannen is ook deze mening toegedaan. De helft van alle Nederlanders zegt zich bewust zorgen te maken over het milieu. Dit percentage is overigens voor mannen en vrouwen gelijk.

Opvallend is ook het verschil tussen ouderen en jongeren: ruim 58 procent van de 55-plussers zegt afval te scheiden en korter te douchen. Van de jongeren tussen de 18 en 35 jaar bevestigt slechts 45 procent dat regelmatig te doen. Ook kopen jongeren sneller nieuwe huishoudelijke apparaten omdat de oude spullen niet mooi of modern genoeg meer zijn.

Van alle ondervraagden zegt 45 procent meer te willen betalen voor producten die het milieu minder belasten of een energiezuinige woning. Bijna driekwart van alle Nederlanders zegt vaker biologisch te gaan eten als dat net zo duur was als 'normaal' voedsel. Aan de peiling van onderzoeksbureau Newcom Research deden 1370 mensen mee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.