Home

Achtergrond 141 x bekeken

Vrouwen hebben nog achterstand op arbeidsmarkt

Nog steeds krijgen vrouwen op de arbeidsmarkt geen gelijke kansen als zij net zo geschikt zijn als mannen.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) dat vandaag in Utrecht is gepresenteerd.

Volgens de commissie krijgen vrouwelijke medewerkers vaak minder betaald dan mannelijke collega's en worden arbeidscontracten ook geregeld niet verlengd wegens zwangerschap.

In totaal werden in 2007 bij de CGB 515 verzoeken om een oordeel ingediend. De CGB bracht tien adviezen uit en velde in 247 zaken een oordeel. In een derde van de gevallen was sprake van een verboden onderscheid. In 75 procent van de gevallen wordt het oordeel van de commissie daadwerkelijk opgevolgd.

Op grond van geslacht vond de grootste stijging van klachten plaats. Van 12 naar 17 procent. Het lijkt erop dat er minder gediscrimineerd wordt op grond van leeftijd. De commissie constateerde een daling van klachten op grond van leeftijd. (van 32 naar 26 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.