Home

Achtergrond 218 x bekeken

Vrouwen bijna overal ter wereld gediscrimineerd

Vrouwen worden bijna overal ter wereld gediscrimineerd.

En dat terwijl 185 VN-lidstaten pro-mannelijke wetten in 2005 zouden hebben afgeschaft. Dat blijkt uit een VN-rapport, aldus de BBC vandaag.

Circa zeventig procent van de armen in de wereld is vrouw, vrouwen bezitten slechts 1 procent van de privé-grond ter wereld en verkrachting binnen het huwelijk is in 53 landen geen misdaad.

Daarnaast hebben veel vrouwen te lijden onder wetgeving op huwelijks- en echtscheidingsgebied. ,,Veel staten hanteren verschillende leeftijden waarop een man of vrouw kan trouwen. Voor vrouwen is dat altijd lager'', aldus de samensteller van het rapport. ,,Op jonge leeftijd trouwen heeft een enorme invloed op het leven van vrouwen.''

De schrijvers van het rapport pleiten voor een nieuwe VN-expert die zich specifiek moet richten op wetten die kansen van vrouwen in het leven schaden. Ook willen de samnstellers dat een 'nieuw mechanisme' wordt geïntroduceerd tegen discriminatie, omdat bestaande VN- en internationale mensenrechten niet voldoende worden nageleefd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.