Home

Achtergrond 170 x bekeken 1 reactie

Volvo roept 65.000 wagens terug naar garage

De Zweedse autoproducent Volvo roept wereldwijd 65.000 auto's terug naar de garage wegens problemen met de software van een airbag.

Het gaat om de modellen V70 en XC70. Dat maakte Volvo dinsdag bekend.

In Zweden worden bijna 24.000 wagens teruggeroepen. In Duitsland meer dan zesduizend en bijna 1800 in Frankrijk. Volvo kon nog niet zeggen of ook in Nederland auto's terug naar de garage moeten. De Verenigde Staten en Canada zijn niet getroffen door de terugroepactie.

Door een technisch probleem wordt een van de airbags aan de portierkant van de auto niet snel genoeg geactiveerd. "We hebben het hier over duizendsten van seconden'', aldus een woordvoerster van Volvo. Het probleem kwam aan het licht na tests door de Europese verkeersveiligheidsorganisatie EuroNCAP. Volvo is dochter van het Amerikaanse Ford Motor.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bolle Jan

    Hmm ernstige zaak 1000sten van een seconde van een airbag die uitklapt.

Of registreer je om te kunnen reageren.