Home

Achtergrond 191 x bekeken

'Voedselhulp voor volwassenen helpt kinderen niet'

De internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) roept donoren op bij voedselhulp rekening te houden met de behoeftes van kleine kinderen.

Voedselpakketten bevatten vaak geen melkproducten voor jonge kinderen, aldus AzG vandaag. "Wanneer de voedselprijzen stijgen, worden producten als melkpoeder vaak het eerst uit de pakketten gehaald. En dat terwijl jonge kinderen dat juist het hardst nodig hebben'', aldus Susan Shepherd, voedseladviseur bij AzG. "Verstrekken van het verkeerde voedsel kan betekenen dat kinderen ondervoed blijven, of toch ziek worden of overlijden.''

Elk jaar sterven vijf miljoen kinderen onder de vijf jaar aan ondervoeding. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties schat dat bijna 180 miljoen kinderen wereldwijd ondervoed zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.