Home

Achtergrond 249 x bekeken 5 reacties

Vion haalt 55 procent hogere winst

Foodconcern Vion heeft over 2007 een nettowinst behaald van 126 miljoen euro.

De omzet bedroeg 7,1 miljard euro. De winst is 55 procent hoger dan in 2006. De omzet is ten opzichte van 2006 3,7 procent lager. Het bedrijfsresultaat (winst voor belasting rente en afschrijving, Ebita) nam met 33 procent toe. Het bedrijfsresultaat werd volgens Vion gunstig beïnvloed door eenmalige baten, gepleegde acquisities en verder door te focussen op productleiderschap en duurzaamheid.

De divisie Ingredients (Sonac en Rendac) verbeterde het bedrijfsresultaat van 65 miljoen tot 73 miljoen in 2007, 12 procent meer dan vorig jaar. De omzet kwam uit op 700 miljoen. Dat is 122 miljoen of 21 procent meer dan vorig jaar.
De divisie Fresh Meat zag het resultaat dalen van 86 miljoen in 2006 tot 81 miljoen in 2007, een daling van 5,8 procent. De omzet van deze divisie kwam uit op 5,4 miljard. Een jaar geleden was dat 6,4 miljard euro; een daling van 15,6 procent.
Vion Convenience, de divisie die zich richt op gemaksvoeding verbeterde het resultaat van 28 miljoen euro tot 51 miljoen euro, een stijging van 82 procent. De omzet van deze divisie steeg van 1,1 miljard naar 1,2 miljard euro, een stijging van 9 procent.
De overname van Oerlemans Foods en een bijzondere bate in de vorm van een verzekeringsuitkering na een brand in een Duitse productielocatie hebben positief bijgedragen aan het resultaat van deze divisie.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Daan van Doorn is tevreden is tevreden over de winstgroei van het concern.
"Maar het resultaat blijft achter bij andere foodproducenten. De winstgevendheid van Vion blijft voor mij een continu aandachtspunt" aldus Van Doorn in het jaarverslag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Freddie

  De winstgroei (lees verlies) bij de varkenshouders zal hem wel minder boeien.
  Die zal nu in 2008 ook wel voor goedkope grondstof zorgen.
  Of......zo lees ik hier in het blad Pig Business van april: Varkensprijs maakt reuzensprong na zomer.
  Ben benieuwd!

 • no-profile-image

  bijna ex-varkenshouder

  Vion wel.

 • no-profile-image

  Lto lid

  Wat goed is voor vion is ook goed voor de verkenshouder

 • no-profile-image

  varkenshouder

  daar gaan onze centen naar toe de winst van vion

 • no-profile-image

  een adviseur varkenshouderij

  tja, dit kan ook niet anders ..... een hogere winst. Het prijsverschil met onze buren is inmiddels 13 ct, en nog krijgen ze varkens aangevoerd. Nu heb ik mij laten vertellen dat Vion zg. special accouts heeft die ongeveer 10 ct meer vangen dan de normale varkenshouder die varkens leverd.....
  Ben toch blij dat de vrije handel en de export er nog is. De afrekeningen van de geslachte varkens bewijzen het feit.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.