Home

Achtergrond 133 x bekeken

'Verzekeringspremie niet-roker steeds lager'

Verzekeraars zijn verwikkeld in een prijzenslag op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen.

Vooral niet-rokers profiteren daarvan. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van de vergelijkingssite Independer.nl

De prijzenslag heeft de premies van overlijdensrisicoverzekeringen voor rokers de laatste jaren gedrukt met bijna 10 procent. Niet-rokers betalen sinds enige jaren gemiddeld zelfs 22,5 procent minder premie.

Een verzekeraar definieert een niet-roker als iemand die twee jaar of langer niet heeft gerookt. Als iemand twee jaar geleden is gestopt, kan het volgens Independer aantrekkelijk zijn een nieuwe verzekering af te sluiten. Dat kan over de hele looptijd van de verzekering duizenden euro's schelen, aldus de vergelijkingssite.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.