Home

Achtergrond 197 x bekeken 3 reacties

Verpakkingsbelasting op de kassabon

Wie vanaf donderdag in de supermarkt afrekent zal op de kassabon zien staan dat het totaalbedrag inclusief verpakkingsbelasting is.

Of de prijs van producten ook omhooggaat, is vooralsnog onduidelijk.

In 2008 moeten de fabrikanten van verpakte levensmiddelen in totaal 240 miljoen euro ophoesten aan verpakkingenbelasting. 115 miljoen euro daarvan gaat rechtstreeks naar het Afvalfonds.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel verwacht dat de fabrikanten de belasting zullen doorberekenen aan de supermarkten, die op hun beurt de kosten weer kunnen doorberekenen aan de klant.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mityie

  weer een ordainere belasting ;want125 miljoen gaat naar de schatkist;de zoveelste verkapte belasting;alemaal geld voor boeren uit te kopen voor natuur en miliea mafia;

 • no-profile-image

  ProudToBeATukker

  "Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel verwacht dat de fabrikanten de belasting zullen doorberekenen aan de supermarkten, die op hun beurt de kosten weer kunnen doorberekenen aan de klant. "

  Wat is dit voor een onzin? "kunnen doorberekenen" zeg maar gerust dat het "Wordt doorberekent" en dus het wordt "kunnen" vervangen kan worden door "zullen zeker".

  Supermarkten maken alles duurder zolang ze het maar niet "betaalbaarder" hoeven te maken.

 • no-profile-image

  een goed milieu

  Allemaal flauwekul. Mijn moeder had vroeger een grote boodschappentas die jarenlang dienst bewees. En toen ging men met de fiets. De plastic tassen zouden verboden moeten worden of gewoon 10 keer zo duur moeten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.