Home

Achtergrond 174 x bekeken

Verkeersofficier: Puntenrijbewijs mogelijk breder

Het puntenrijbewijs zou voor alle automobilisten moeten worden ingevoerd.

Dat zei verkeersofficier Koos Spee van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) vandaag op BNR Nieuwsradio.
"De dreiging om het rijbewijs kwijt te raken is een stok achter de deur om je een beetje aan de regels te houden'', zei Spee. Het puntenrijbewijs voor beginnend bestuurders is ingevoerd in 2002. Als de veelal jonge automobilisten met zo'n rijbewijs drie strafpunten krijgen, raken ze hun rijbewijs kwijt.

De verkeersofficier noemde het puntenrijbewijs een groot succes. Verkeerspsycholoog Kees Wildervank twijfelde in de uitzending overigens aan het nut van het puntenrijbewijs. Volgens hem kan niet worden aangetoond dat door het systeem minder slachtoffers zijn gevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.