Home

Achtergrond 235 x bekeken

Verdonk blijft stijgen in de peilingen

De partij van Rita Verdonk, Trots op Nederland, blijft stijgen in de politieke peilingen. De partij zou 23 zetels halen als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. Dat blijkt uit de Politieke Barometer van Synovate/Interview NSS en NOVA, die vrijdagavond is gepubliceerd.

Verdonk trekt kiezers weg van de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. Zijn partij zou nu 9 zetels halen, net zoveel als het huidige aantal zetels. Wilders stond voorheen hoger in de peilingen. De VVD raakt een dieptepunt met 13 zetels in de peiling. De VVD heeft nu 22 zetels in de kamer en kon vorige week nog rekenen op 16 zetels in de barometer.

Bij de andere partijen schommelt het minder. De PvdA, die deze week een nieuwe fractievoorzitter koos, wint een zetel in de peiling en komt op 26 (nu met 33 zetels in de Kamer). Het CDA zou 34 zetels halen (vorige week 35, nu met 41 zetels in de Kamer), de SP 18 (vorige week 17, nu 25), GroenLinks 9 (vorige week 9, nu 7), ChristenUnie en D66 beiden 7 (vorige week respectievelijk 7 en 6, nu met 6 en 3 zetels in de Kamer). De Partij voor de Dieren blijft op 2 zetels steken, evenals de SGP (beiden vorige week ook 2, nu in de Kamer met 2 zetels).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.