Home

Achtergrond 215 x bekeken

Verbruik duurzame energie stagneert

Nederlanders zijn niet meer duurzame energie gaan gebruiken in 2007. Het verbruik is vorig jaar in Nederland niet gegroeid.

Net als in 2006 was bijna 3 procent van alle energie duurzaam, zo bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Tussen 2003 en 2006 was er nog een stijging van het verbruik van duurzame energie.

De belangrijkste duurzame energiebron vorig jaar was biomassa, met 1,8 procent van alle energievoorziening. Wel nam het verbruik van biomassa met een tiende af, doordat het meestoken van biomassa in elektriciteitscentrales bijna is gehalveerd. Dat komt onder meer door geschrapte subsidies. Windenergie wordt steeds populairder. Het omvat 0,9 procent van alle energie, een kwart meer dan in 2006.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.