Home

Achtergrond 194 x bekeken

Veiling ZON zoekt nieuwe markten in Oosten op

ZON Fresh Park uit Venlo ontwikkelt plannen om meer handelsbedrijven naar de regio te trekken en overweegt nadrukkelijker in het buitenland actief te zijn.

Dat meldt Frans van Dijck, directeur ZON Holding tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2007 in Horst-Melderslo.
Van Dijck signaleert dat steeds meer handelsbedrijven uit het drukke westen naar andere regio’s verhuizen. Inmiddels hebben zich op ZON Fresh Park verschillende bedrijven gevestigd.

Verder zijn er plannen voor de bouw van een logistiek centrum van zo’n 5.000 vierkante meter. In dit centrum is ruimte voor kleinere bedrijven die tijdelijke opslag voor producten zoeken. Ook is een uitbreiding gepland van de paprika sorteer- en verpakkingsloods en moet 3.000 vierkante meter worden gerenoveerd.

Ook buiten Venlo zoekt ZON Holding naar vestigingsplaatsen. De afzet naar Polen en Rusland groeit. Met het bouwen van nevenvestigingen kan de afzetorganisatie nauwkeuriger inspelen op de vraag van het groeiende aantal supermarkten in deze landen. In totaal staat voor 2008 een netto-investering van ruim 21 miljoen euro op programma.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.