Home

Achtergrond 146 x bekeken

Veel Nederlanders op meivakantie

Ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders gaan op vakantie tijdens de meivakantie die vrijdag begint.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen noemt het een record. De helft van de vakantiegangers blijft in Nederland, de andere helft gaat naar het buitenland.

In de meivakantie vallen dit jaar meerdere feestdagen: Koninginnedag (30 april), Hemelvaart (1 mei) en Pinksteren (11 en 12 mei). Alle scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs hebben ruim twee weken vrij. De ANWB voorspelt voor aanstaande donderdag en vrijdag lange files. Vooral op de wegen naar het oosten, rond de Veluwe en naar de kust verwacht de verkeersorganisatie de meeste drukte.

Op Koninginnedag wordt het vooral druk in en rond de steden met grote vrijmarkten, zoals Amsterdam en Utrecht. Het bezoek van de koningin en haar familie aan de Friese plaatsen Makkum en Franeker zal weinig verkeersproblemen opleveren.
Op Tweede Pinksterdag veroorzaken terugkerende vakantiegangers vrijwel zeker files op de wegen richting Randstad en vanuit Zeeland. Vooral bij mooi weer zullen de files dan pas 's avonds oplossen.

Ook op de wegen in het buitenland wordt het druk. Vooral woensdag 30 april en donderdag 1 mei verwacht de ANWB veel vertraging. 1 Mei is het Hemelvaart, waardoor veel Europeanen een lang weekeinde vrij hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.