Home

Achtergrond 192 x bekeken 2 reacties

VVD waarschuwt Zeeuw voor deelname Postcode Loterij

Zeeuwen kunnen zich behoorlijk in de eigen vingers snijden door deel te nemen aan de Nationale Postcode Loterij. Dat stelde de VVD vandaag.

Opbrengsten van de loterij komen ten goede aan goede doelen als de Waddenvereniging, terwijl die in de ogen van de liberalen de Zeeuwse mosselvissers "de nek dreigt om te draaien''.

De Raad van State oordeelde onlangs dat de in 2006 door het ministerie van Landbouw verleende vergunning voor het opvissen van mosselzaad in de Waddenzee onterecht was verstrekt, omdat niet zeker is dat dit geen schade kan opleveren voor de natuur.

De zaak was aangespannen door onder meer de Waddenvereniging. De uitspraak betekent dat dit voorjaar geen zaad opgevist mag worden dat vervolgens in de Oosterschelde uitgestrooid kan worden om te rijpen. Volgens de Zeeuwse mosselvissers is dit funest voor hun sector. Vanavond spreekt de Kamer met minister Gerda Verburg (Landbouw) over het mosselzaad.

De VVD maakt zich al langer zorgen over allerlei milieuclubs die als een soort "beroepsbezwaarmakers'' via langdurige procedures onder meer infrastructurele projecten weten te vertragen. Een boycot van de Postcode Loterij vindt VVD-Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé een stap te ver. Wel wil ze Zeeuwen erop wijzen dat ze beseffen dat ze ook iets kunnen doen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    steunt ook natuurmonumenten en andere landsschapsorganisaties

  • no-profile-image

    nico

    meedoen aan de postcode loterij is betalen aan je eigen ondergang.

Of registreer je om te kunnen reageren.