Home

Achtergrond 166 x bekeken

VGB krijgt subsidie voor logistieke projecten

De VGB, de brancheorganisatie voor groothandel in bloemen en planten, krijgt ruim 1 miljoen euro subsidie.

In het kader van het programma 'Pieken in de Delta' gaat de subsidie naar twee logistieke projecten in de Noordvleugel van de Randstad.

Voor het eerste project ontwikkelt Flower Mainport Aalsmeer een nieuw soort postcodesysteem voor laadlocaties. Kwekerijen, veilingterreinen en handelsbedrijven in de regio krijgen hiermee allemaal een eigen, unieke code waarmee veel tijd bespaard kan worden met zoeken naar de juiste laadplek. Vooral op veilingterreinen zal dit veel voordeel bieden. GPS- en kadasterinformatie vormen de basis voor de nieuwe locatiecodering.

Het tweede project gaat onder de naam CoCoS, Containerisatie en Conditionering Sierteeltproducten, een kostenverlagende transportmethode testen vanuit Flower Mainport Aalsmeer. Opgedane kennis met zeecontainertransport is hierbij van essentieel belang.
Door verschillende transportvormen te combineren met behulp van geconditioneerde containers is veel geld te besparen.

De VGB is voor beide projecten de projectleider en beheerder van de subsidiegelden. Het geld komt van het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Noord-Holland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.