Home

Achtergrond 204 x bekeken

VARA steunt klokkenluiders

De VARA besteedt vanaf 16 april volop aandacht aan het onderwerp klokkenluiders en daar blijft het niet bij.

De omroep stelt zich ten doel dat er binnen een jaar een regeling moet komen die goede bescherming biedt aan een werknemer die misstanden binnen zijn onderneming aan de kaak stelt.

De omroep gaat spotjes op radio en televisie uitzenden en verscheidene programma's zullen aandacht besteden aan de actie. Dat maakte hij woensdag bekend. In de programma's en de spotjes roept de VARA het kabinet op maatregelen te nemen. Onderdeel van de actie vormt onder meer de website www.klokkenluiders.tv, die vanaf 16 april online is.

Op televisie bijt het journalistieke onderzoeksprogramma ZEMBLA zich in het onderwerp vast. In de uitzending van zondag 20 april vertelt een aantal klokkenluiders hoe het hen is vergaan. ZEMBLA concludeert hieruit dat de huidige regels in Nederland niet werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.