Home

Achtergrond 186 x bekeken 3 reacties

Uitstel ontruiming megapluimveebedrijf Groesbeek

Megapluimveehouder Huub van Deurzen hoeft niet al per 1 mei zijn bedrijf in Groesbeek te ontruimen onder dreiging van een dwangsom die kan oplopen tot 600.000 euro.

De Raad van State heeft dat vandaag bepaald in een door Van Deurzen aangespannen verzoek tot een voorlopige voorziening. De ondernemer krijgt van de Raad van State tot 1 september de tijd het bedrijf te ontruimen. Vanaf die datum kan de gemeente dwangsommen gaan opleggen. Van Deurzen kreeg dit uitstel met het argument dat 300.000 legkippen nooit in zo’n korte tijd waren af te voeren naar slachterijen. Op dit punt is de Raad van State het eens met de ondernemer.

Oneens is de Raad van State het op andere punten met de ondernemer. De dwangsom van 35.000 euro per week is volgens de RvS niet disproportioneel. Ook ziet het adviescollege in tegenstelling tot de pluimveeboer geen zicht op legalisering. De dwangsom gaat niet van tafel, hij wordt uitgesteld. Raadsman Van Groningen van pluimveehouder Van Deurzen is daarom nog niet tevreden. Maar opgelucht is hij wel. De uitspraak van de RvS geeft namelijk kostbare extra tijd.

Van Deurzen werkt in de tussentijd door aan een aangepast bedrijfsplan en MER-aanvraag, gebaseerd op een lager aantal van 225.000 kippen. Op die basis wil de ondernemer met behulp van luchtwassers een nieuwe milieuvergunning aanvragen bij gemeente Groesbeek.
Voorlopig is de stand van zaken dus echter nog dat het bedrijf ontruimd moet worden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ondersteun de Boeren

  Om in te haken op hetgeen Dimario heeft gereageerd; Denk Inderdaad Toch Eens Na.
  In Nederland krijgen de boeren steeds meer het gevoel als misdadigers worden gezien. Nederland wordt steeds afhankelijker van andere landen wat betreft voedsel.
  Wanneer ik mij zelf afvraag of ik afhankelijk wil van Oost Blok landen om in leven te blijven, dan zeg ik NEE!!! Wilt u dat wel?

 • no-profile-image

  scharrelkip

  Goeie zaak, kappen met die rotzooi Van deurzen.
  Andere kleinere scharreleiproducenten vullen zo aan hoor.
  Aanpakken die eierbal.

 • no-profile-image

  DiMario

  het ondernemersklimaat in nederland word steeds beroerder ,we gaan ten onder aan regeltjes ,we moeten deze producenten& LEVERANCIERS hierbij dus ALLE BOEREN in de voedselketen eens meer waarderen en ondersteunen,het zijn deze bedrijven lees mensen die met hard werken ons voorzien van een gevulde kast met eten ,betaalbaar eten wel te verstaan ,we kunnen deze bedrijven wel ons land uit jagen ,krijgen we voedsel uit de zg arme landen , oostblok dus , daar kunnen ze nog wel rommelen met voedingstoffen,omdat daar geen controle is ,alleen maar dollar tekens,DENK TOCH EENS NA MENSEN

Of registreer je om te kunnen reageren.