Home

Achtergrond 304 x bekeken

Tomatentelers Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Tomatenkwekers Frank van Kleef en Koert, Bart en André van den Ende uit Middenmeer zijn verkozen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

Volgens de jury zijn de tuinders innovatief en staan ze open voor hun omgeving. "Kwartiermakers met een visie", aldus juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van Wageningen Universiteit. Uit handen van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg, ontvingen zij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs. Foto William Hoogteyling

Landbouwminister Gerda Verburg heeft de melkkoeien van Wim van de Geest in Spakenburg in Utrecht vandaag voor het eerst rundveebrok met eendenkroos. Dat kroos zorgt in de zomermaanden in de veenweidegebieden voor veel overlast. Onderzoeker Gert-Jan Holshof van de Animal Sciences Group (ASG) besloot daarom om het kroos tot veevoer te verwerken bij mengvoercoöperatie Arkervaart-Twente. "Nu maar afwachten hoe de dieren de brok verteren", zegt Van de Geest. Foto Wil Groenhuijsen

Roy Pierik uit het Twentse Bentelo is kunstmest aan het strooien op een deel van zijn land. Ondanks het slechte weer is de helft van zijn 28 hectare grasland al geschikt om te bemesten. "Dit deel is een stuk hoger gelegen. Het is ook een ander soort grond. Daardoor is het ondanks de vele regen toch al geschikt om te bemesten", legt Pierik uit. Pierik heeft ongeveer negentig melkkoeien waar het gras voor bestemd is. Hij hoopt vandaag verder te kunnen gaan met de rest van zijn land. Foto Ruben Meijerink

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.