Home

Achtergrond 389 x bekeken

Tarwe groeit goed, maar septoria breidt zich uit

Akkerbouwer Hein Waalkens (links) bekijkt samen met technisch adviseur Albert Koops van Bayer CropScience een perceel van zijn 200 hectare tarwe van het ras Kodex.

Akkerbouwer Hein Waalkens bekijkt samen met technisch adviseur Albert Koops van Bayer CropScience een perceel van zijn 200 hectare tarwe van het ras Kodex. Koops merkt op dat tarwe de afgelopen weken goed is gegroeid. "Onderin is nog steeds septoria aanwezig. Het heeft zich ook wat uitgebreid, maar de situatie is verhoudingsgewijs nog steeds gezond te noemen." De gewassen zijn heel dicht, wat het risico vergroot. "Er is dus een potentieel gevaar onderin het gewas. De komende drie weken zijn belangrijk. Bij regen moet er worden gespoten." Foto Harry Tielman

Medewerker René Jansen van het loonwerkbedrijf Maas spuit een groenbemester dood op diverse percelen met een oppervlakte van 20 hectare rondom het Overijsselse Markelo. Het doodspuiten van de groenbemester is nodig om het land klaar te maken voor het inzaaien van mais. Jansen had geluk: het bleef droog, zodat hij zijn werkzaamheden in één keer kon afmaken. "Normaal gesproken zaaien we rond 20 april mais in. Door het natte weer zal dat dit jaar wel 30 april worden", legt de Overijsselse loonwerker uit. Foto Ruben Meijerink

Een instructeur biedt een Helmondse leerling helpende hand bij het ploegen tijdens een praktijkles in Vredepeel. Foto Gé Hirdes

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.