Home

Achtergrond 244 x bekeken

Stuiver van de vleesprijs af

Verschillende geluiden uit de slachtkoeienhandel. Wel of geen structureel dalende koers voor de vleesprijs? Deze week signaleren de meeste handelaren opnieuw een daling. De prijzen staan volgens hen licht onder druk.

Gemiddeld kosten de betere slachtkoeien (U- en R-categorie) een stuiver minder dan de week ervoor. De prijzen voor de zogenoemde ‘worstkoeien’ blijven stabiel. Die dieren gaan echter makkelijk van de hand, doordat er veel vraag is naar koeien voor de weiderij.

Andere handelaren zien een andere handel. Eentje waarin de prijzen stabiel blijven. Zij merken dat de duurdere categorieen (U- en R) ondanks de hoge prijs vrij vlot weggaan. Ook de koeien voor de weiderij doen het goed. Zij verwachten volgende week een stabiele prijs. De meeste handelaren voorzien echter een lichte daling.

Prognose:

iets goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.