Home

Achtergrond 446 x bekeken 1 reactie

Spitsstrook A1 open

De spitsstrook op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld is vandaag open gegaan.

Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat laten weten. De strook was de afgelopen jaren dicht na een verkeerde interpretatie van een uitspraak van de Raad van State.

Vorige week kwam het ministerie tot de conclusie dat de uitspraak uit mei 2004 gebruik van de spitsstrook niet in de weg stond. Afgelopen weekeinde is het weggedeelte klaargemaakt voor gebruik, waarna deze dinsdag na laatste veiligheidstesten open kon.

De spitsstrook is bepaalde uren van de dag open en verder als er gemiddeld 3000 voertuigen per uur langsrijden. De snelheid op spitsstrook en de andere rijstroken is 80 kilometer per uur. Als de spitsstrook dicht is geldt de normale maximumsnelheid van 120 kilometer per uur.

De Raad van State sprak in mei 2004 uit dat een beroep tegen de nieuwe spitsstrook gegrond was. Toch mocht die open, onder voorwaarde dat er een maximumsnelheid gold van 80 kilometer per uur. Het ministerie moest binnen een half jaar een nieuw besluit nemen over de spitsstrook.

Door allerlei andere procedures kwam het daar niet van, waarna het ministerie tot de slotsom kwam dat de spitsstrook langs de A1 niet gebruikt kon worden. Ten onrechte, bleek vorige week na contact tussen de Raad van State en Verkeer en Waterstaat.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    procedures zijn nog erger dan files,kost ook 4 jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.