Home

Achtergrond 140 x bekeken

Spaarlampen voor minima Leeuwarden

Minima in Leeuwarden krijgen van de gemeente een gratis energiebox met zes spaarlampen en een led-lamp.

Dat meldt de gemeente op haar website. De lampen kunnen ongeveer vijftig euro op de jaarlijkse energierekening besparen.
Volgens de gemeente telt Leeuwarden 6000 huishoudens die moeten rondkomen van een minimuminkomen. De spaarlampenactie start in mei. De energieboxen worden uitgereikt door werkzoekenden, die daarmee voor een paar maanden aan een baan worden geholpen.
Overigens is Leeuwarden niet de eerste stad die zijn inwoners spaarlampen uitreikt. Rotterdam gaf al haar huishoudens recent spaarlampen cadeau. Met de geste wilde het gemeentebestuur inwoners stimuleren om zuiniger met energie om te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.