Home

Achtergrond 191 x bekeken

Schapenhouder op de bon voor verwaarlozen dieren

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft een schapenhouder in West Maas en Waal bekeurd wegens verwaarlozing van schapen.

De man heeft ongeveer 1300 schapen en onthield die de nodige zorg, terwijl ook kadavers en dode lammeren werden gevonden, meldt de AID vandaag.

De schapen hadden schurft en werden daar niet voor behandeld. Op het erf lagen ook vijf kadavers van ooien en controleurs ontdekten twee tonnen bijna helemaal gevuld met dode lammeren. Ook in een bedrijfsruimte werden kadaverresten aangetroffen. De eigenaar had de dieren niet aangeboden voor vernietiging en is ook daarvoor bekeurd.

De dierenarts heeft twee volwassen dieren en drie lammeren laten inslapen die niet meer te redden waren. De AID bezocht het bedrijf nadat de politie een tip had gekregen dat in een weiland twee ernstig zieke dieren lagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.