Home

Achtergrond 504 x bekeken

Rabobank grootste sponsor

De Rabobank is met jaarlijks 40 miljoen euro de grootste sponsor van Nederland.

De bank voert een lijst aan van 25 topsponsors die is samengesteld door het Sponsor Magazine. Rabo stopt het geld onder meer in wielrennen, de paardensport en hockey. Daar gaat 20 miljoen euro heen, terwijl lokale Rabobanken nog eens 20 miljoen aan sponsorgeld uitgeven.

Op de tweede plaats in de top 25 staat Heineken met 22,5 miljoen euro aan sponsorbijdragen. Verzekeraar Aegon is derde met 18 miljoen. Unilever en ABN Amro - elk goed voor 17 miljoen euro- completeren de top vijf.
Financiële instellingen zijn bepalend in de lijst van Sponsor Magazine. Volgens het blad besteden de 25 grootste geldschieters meer dan 250 miljoen euro aan sponsoring. Dat is bijna 30 procent van de totale sponsorbestedingen in Nederland, geschat op 925 miljoen in 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.