Home

Achtergrond 210 x bekeken

Protest tegen palmolie bij Unilever

Enkele tientallen actievoerders hebben vanochtend gedemonstreerd tegen het gebruik van palmolie bij de hoofdkantoren van voedingsmiddelenconcern Unilever in Londen en Rotterdam.

Volgens de demonstranten van onder meer Greenpeace bedreigt de productie van palmolie het regenwoud in Indonesie. Enkele actievoerders zijn verkleed als orang-oetan naar het bedrijfscomplex getrokken. De politie heeft meegedeeld dat de demonstratie vreedzaam lijkt te verlopen maar is uit voorzorg wel aanwezig.

In Rotterdam protesteerden ongeveer twintig mensen. De actie duurde twee uur. In Londen protesteren ongeveer veertig Greenpeace-leden verkleed als orang-oetans bij het hoofdkantoor en de productiefaceliteit in Wirral.

Of registreer je om te kunnen reageren.