Home

Achtergrond 167 x bekeken

'Pluimveehouder krijgt te weinig tijd van Groesbeek'

De gemeente Groesbeek geeft pluimveehouder Huub van Deurzen te weinig tijd om tot een goede oplossing te komen.

Dat stelt Johan van Groningen, raadsman van Van Deurzen. Na een jarenlange strijd tussen het bedrijf en omwonenden besloot de gemeente onlangs dat het bedrijf op 1 mei ontruimd moet zijn. Een zienswijze die Van Deurzen indiende mocht niet baten.
"Al onze bezwaren worden gewoon gepasseerd. De gemeente probeert het bedrijf zo snel mogelijk te sluiten, maar ik probeer het tegenovergestelde", stelt Van Groningen. De tijd begint echter te dringen. "We gaan bezwaar tegen de handhaving indienen en verzoeken om een schorsing. Als dat niet lukt hebben we wel een probleem."

Bij eerdere procedures kon de pluimveehouder zich nog op de oude aanvraag beroepen. Nu moet er een nieuwe ingediend worden. Er moet dus ook een nieuwe milieu-effectrapportage (MER) opgesteld worden. Zolang die er niet is, is er officieel geen concreet zicht op legalisering en kan er geen nieuwe procedure komen.

"Voor 1 mei lukt het natuurlijk nooit om de MER en een nieuwe aanvraag in orde te hebben. We werken hard aan een oplossing, zoals de installatie van luchtwassers, maar hebben gewoon een veel te geringe termijn." Bij het verzoek om schorsing wil Van Groningen zich op andere bedrijven in de gemeente beroepen. "In andere gevallen waar de stanknorm overschreden wordt passen ze gewoon de norm aan. Waarom kan dat nu dan niet?"

Als het verzoek om schorsing wordt afgewezen lijkt het er op dat Van Deurzen toch zijn bedrijf zal moeten ontruimen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.