Home

Achtergrond 168 x bekeken

PVV-bestuur praat 7 mei verder over voorzitter

Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees komt 7 mei bij elkaar om de opvolging van vertrekkend voorzitter Jos Ramekers te bespreken.

Het bestuur heeft dat vanochtend achter gesloten deuren besloten, dit deelde vice-voorzitter John Klijn mee in de openbare vergadering die er op volgde.

Omdat het profiel van de nieuwe voorzitter afhankelijk is van de taken van het productschap zullen die eerst besproken worden in de bijeenkomst van 7 mei. De organisaties die in het bestuur vertegenwoordigd zijn denken daar verschillend over. De discussie spitst zich toe op de vraag of het schap als een belangenbehartiger voor de gehele vee- en vleessector naar buiten treedt, of dat het zich beperkt tot administratieve en financiële taken.

Volgens Klijn was het de bedoeling dat de bestuurders namens hun organisaties daar vanochtend uitspraken over zouden doen, maar niet een bleek daartoe bereid. Een belangrijk punt is ook of het Productschap Vee en Vlees en het Productschap Pluimvee en Eieren elk een eigen voorzitter willen. Ramekers combineert die functies. Het bestuur van PPE beraadt zich daar morgen over. Voor de vakbonden van FNV en CNV is een splitsing van voorzitterschappen onaanvaardbaar. De vakbonden hebben de helft van de stemmen in het bestuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.