Home

Achtergrond 236 x bekeken

Op termijn weer daling van gasprijs verwacht

Energiedeskundigen verwachten dat de gasprijs, die nu nog de ene piek na de andere laat zien, na verloop van tijd weer gaat zakken.

De gasprijs zit op recordhoogte. Medio deze week bedroeg de gasprijs van AgroEnergy voor contract 2009 30,11 eurocent per m3. Verschillende energiedeskundigen verwachten dat de prijs misschien nog iets zal stijgen.

Directeur Gerard van Antwerpen van energieadviesbureau Nife in De Lier denkt dat de gasprijs niet meer met vele centen per m3 zal toenemen, en dat daarna een daling inzet. Hij verwacht voor de tweede helft van dit jaar zelfs een vrij scherpe daling naar rond de 24,5 cent, en misschien wel daaronder.

Directeur Peter van den Berg van AgroEnergy in Delft geeft aan dat door een overspannen situatie de gasprijs naar recordhoogte is gestegen, en dat de theorie zegt dat er normaal gesproken een correctie naar beneden volgt. Maar aan een concrete voorspelling waagt hij zich niet. In zijn optiek is er in feite geen zinnig woord over te zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.