Home

Achtergrond 156 x bekeken

Omzet Nestlé groeit 6 procent

De omzet van Nestlé, het grootste voedingsbedrijf ter wereld, is in het eerste kwartaal van 2008 met 6 procent gegroeid in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het Zwitserse concern behaalde het positieve resultaat ondanks wisselkoersverliezen en meer kosten voor agrarische grondstoffen.

Nestlé’s verkopen stegen in het eerste kwartaal met 938 miljoen naar een totaal van 16 miljard euro. Vorig jaar al voelde het bedrijf nadrukkelijk het effect van de duurdere zuivelgrondstoffen. Dit jaar komen daar de sterk gestegen prijzen van overige agrarische grondstoffen bij. Nestlé verwacht dat dit probleem, wat het betitelt als volatiliteit van de markten, nog wel enige tijd blijft aanhouden.
Ondanks de hoge en ook schommelende grondstoffenprijzen boekten de divisies melkproducten & ijs en voeding de hoogste groeicijfers binnen het concern. De divisie melkproducten & ijs boekte 16 procent groei, de divisie voeding groeide 14,4 procent. Nestlé berekende de hogere inkoopprijzen door in de verkoopprijzen van zijn producten. De enige divisie die niet groeide was die van de waters (bronwater en dergelijke).

De verkopen van het levensmiddelenconcern blijven het sterkste groeien in Azië, Oceanië en Afrika. Daarna komt de Amerikaanse markt. De groei op de Europese markt blijft enigszins achter. De Nestlé-top verwacht dat het dit jaar een minstens zo’n resultaat behaalt als vorig jaar, ondanks de toegenomen onzekerheid in de markt. Over heel 2008 gaat het bedrijf uit van een omzetstijging van circa 7,4 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.