Home

Achtergrond 206 x bekeken

Omzet Alfa groeit

De omzet van Alfa Accountants en Adviseurs is in 2007 gegroeid met vijf miljoen euro tot 57,5 miljoen euro.

Dit is een stijging van 9,5 procent. Het resultaat nam toe met 2,7 miljoen tot zes miljoen euro. Deze en andere resultaten staan vermeld in het jaarverslag van Alfa, dat vandaag is verschenen.

"2007 was een goed jaar voor Alfa Accountants en Adviseurs. In de eerste plaats omdat Alfa in het vakblad Sprout werd verkozen tot meest klantvriendelijke accountantskantoor. Daarnaast beleefde Alfa ook een gezond financieel jaar,” aldus hoofddirecteur Marco Korff.

Het aantal klanten van Alfa nam in 2007 toe met 2.280. Dit is deels het gevolg van kantoorovernames. Het meest opvallende hierbij is dat het aantal agrarische klanten gelijk is gebleven. Gezien de schaalvergroting daalt het aantal agrarische ondernemingen de laatste jaren juist sterk.

In het midden- en kleinbedrijf (MKB) nam het aantal klanten toe met 1.157, een groei van 16 procent. De gemiddelde omzet per klant nam toe als gevolg van een stijging van het aantal adviesdiensten met een hoge(re) toegevoegde waarde. Zo introduceerde Alfa in 2007 onder meer ToM, voor specifieke adviezen rond het mestbeleid. Ook werd de Alfa winstverbeteraar gelanceerd, waarmee ondernemers concrete verbeterpunten in hun bedrijfsvoering kunnen realiseren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.