Home

Achtergrond 183 x bekeken

Nog geen zeppelin in zicht boven Wadden

Opnieuw tegenslag voor de Stichting Zeppelinvluchten Waddenzee (SZW); doordat bij de Raad van State bezwaren zijn ingediend lukt het niet om in juni een begin te maken met vaarten tussen Harlingen en de eilanden.

De initiatiefnemers wilden vorig jaar zomer al beginnen, maar ook toen ging dit onder meer door bezwaren van de Waddenvereniging en andere natuurbeschermingsorganisaties niet door. "Enorm spijtig, maar we geven de moed niet op'', aldus woordvoerder Berend Jansema van de SZW vandaag.

De SZW is van plan om ruim honderd zeppelinvaarten uit te voeren, waarbij het vooral gaat om ecotoerisme. Voor een kaartje zou zo'n 200 euro moeten worden betaald. Natuurbeschermingsorganisaties maken bezwaar, zij vrezen een verstoring van het leefmilieu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.